Poznáš ten pocit, keď ráno vstaneš a spýtaš sa sama seba : "Čo idem raňajkovať?". Chlieb s maslom nie je to pravé orechové, na prípravu kráľovských raňajok máš málo času a navyše priveľký hlad ? Tak tento článok je práve pre teba. Dozvieš sa v ňom rýchly a hlavne chutný recept na nátierku z vajíčok.

- 3 vajíčka (2 porcie)
- soľ
- korenie
- sladkú papriku
- syrokrém
1. Vajíčka si vložíme do hrnca a uvaríme na tvrdo.
Vajce na tvrdo vieme spraviť dvomi spôsobmi podľa čoho sa líši aj ich doba prípravy:
Vložiť vajíčka do studenej, či vlažnej vody a postaviť na sporák – v tomto prípade si musíme odsledovať kedy začne voda naplno vrieť. Od toho momentu potom stopneme približne 7 minút. Po ich uplynutí vajíčka z vody vyberieme, ochladíme pod studenou vodou a môžeme ich ošúpať.
Druhým spôsobom je príprava vhodením vajíčok do už vriacej vody. V tomto prípade vajíčka vyberáme až po 10-12 minútach. Pri tomto spôsobe si musíme dať pozor na to, aby vajíčka neboli práve vybrané z chladničky – teplotný rozdiel chladného vajíčka vs. vriacej vody by nám ho roztrhol a vytieklo by tak ešte pred jeho uvarením. Pred prípravou preto nechajte vajíčka radšej nejaký čas mimo chladničku, aby sa ich teplota vyrovnala aspoň s tou izbovou.

2. Keď sú vajíčka hotové pripravíme si misku, v ktorej budeme všetky ingrediencie miešať.
3. Vajíčka vložíme tentokrát do misky a vidličkou si ich jednoducho rozpučíme.
4. Pridáme syrokrém , soľ (podľa chuti), štipku korenia a 1/3 čajovej lyžice sladkej papriky.
5. Všetko poriadne zamiešame a máme hotovo.
Servírujeme : nakrájame si k tomu zeleninu a nátierku natrieme na chlieb. z toastového chlebu si urobíme hrianku, na ktorú si natrieme nátierku.
Tak čo, vyskúšaš tento recept ?
Ak chceš vidieť aj ďalšie moje články, budem veľmi rada, ak sa "pridáš k lokalite".
Cynti
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára